آموزش Dynamic Machine Gun در محیط افترافکت برای جلوه های ویژه قابل استفاده در سینمای اکشن توسط ویدئو کوپایلت ارائه شد طی یک مقاله اختصاصی این آموزش را تحلیل و دراین وب سایت منتشر می کنم .
.
آموزش جدید افترافکت از ویدئو کوپایلت Dynamic Machine Gun
با دیدن این آموزش از ویدئو کوپایلت جمله وای خدای من بر لبانم نقش بست . واقعا ویدئو کوپایلت در محیط نرم افزار افترافکت یک شیطان به تمام معنا هست . خلاقیت و نوآوری در ویدئو کوپایلت حرف اول و آخر را میزند . ترکیب های آموزشی کاملا متفاوت و متمایز از سایر رقبا ( وب سایت های آموزشی افترافکت ) ، نکات جدید و تکنیک های خلاقانه هدیه ویدئو کوپایلت به همه علاقمندان افترافکت بوده و هست . ایمان هستم مدیر وب سایت www.imanvfx.com و امیدوارم مطالب تخصصی مورد رضایت شما عزیزان باشد . در ضمن ناگفته نماند که در آینده نزدیک ( شاید همین روزها !!! ) هم یک سورپرایز دیگر ( پلاگین Element 3D ) از طرف همین ویدئو کوپایلت در راه هست که احتمالا تحولی دیگر را در روال کاری همه اهالی افترافکت ایجاد خواهد کرد .
مسئله مهم خام بودن یا به اصطلاح Lite بودن افترافکت نسبت به رقیبان خود نظیر Nuke است که باعث شده که نیازهای این نرم افزار توسط تیم های مختلف از جمله ویدئو کوپایلت تامین شود . نکته ای که می ماند این است که چرا Adobe اینهمه کمبود موجود در افترافکت را پوشش نمی دهد و نهایتا تیم های مختلف مانند ویدئو کوپایلت پلاگین ها و وصله پینه های خود را برای این نرم افزار ارائه می کنند .
جلوه های ویژه نرم افزاری و میدانی :
ایجاد شلیک های واقعی و فیزیکی در یک فیلم کوتاه یا مستند یا فیلم بلند کاملا هزینه بر و بسیار سخت و دارای مشکلات بسیار زیادی هست حال اینکه با وجود نرم افزار های کامپوزیت مانند افترافکت این کار به راحتی و با صرف کمترین هزینه قابل اجراست . در نرم افزار افترافکت برای ایجاد شلیک های گلوله و همچنین اثر گذاری آن روش های متفاوتی وجود دارد . اگر شلیک های گلوله به صورت دستی و در محیط نرم افزار البته بصورت استاتیک ایجاد شود، این کار بسیار سخت و طاقت فرسا است این آموزش یک تکنیک ابداعی و خلاقانه را جهت استفاده از پلاگین پارتیکل در سینمای اکشن معرفی می کند و در صورتیکه در یک تیم سینمائی و یا در کامپوزیت صحنه های اکشن نقشی دارید این تکنیک بسیار کاربردی و بسیار حیاتی و مهمتر از همه باعث صرفه جوئی در زمان و جلوگیری از اتلاف انرژی و منابع مالی خواهد بود . این آموزش جهت شبیه سازی شلیک های گلوله بصورت کاملا داینامیک و کاملا اصولی و استاندارد و در ضمن کاملا واقع گرایانه و در محیط نرم افزار افترافکت ارائه شده است . طوری برنامه ریزی شده است که در زمانیکه گلوله ها به دیوار برخورد می کنند با زمانیکه گلوله ها به سطح آب برخورد می کنند کامل متفاوت و عکس العمل های محیطی بر اساس دنیای واقعی باشد . در این آموزش تکنیک های بسیار زیادی در محیط نرم افزار افترافکت ارائه شده است . کار با اسکریپت آنهم در محیط افترافکت در عین حال که علم و تکنیک خاص خود را می طلبد در همین حال بسیار سرگرم کننده و بسیار مشکل گشاست . این آموزش و این تکنیک بر اساس اسکریپت می باشد و شاید ا سکریپت مورد استفاده در این پروژه قابل انتقال به سایر پروژه ها باشد این نکته فقط به هوش و ذکاوت شما مربوط می شود .
درآمدزائی وب سایت های آموزشی :
سعی خواهم کرد ضمن تشریح آموزش های افترافکت شما را با روش های درآمد زائی وب سایت های مطرح آموزشی نظیر ویدئو کوپایلت – Red Giant و … آشنا کنم . این آموزش به پلاگین پارتیکل از سری Trapcode نیازمند هست و بدون آن اجرای آموزش عملی نیست . و همین آموزش باعث ایجاد نیاز بسیار زیاد برای پلاگین پارتیکل است . و می بینیم که یک آموزش خاص و مبتکرانه باعث ایجاد تقاضای بسیار زیاد بین کاربران برای تهیه و خرید پلاگین Particular یا همان پارتیکل خواهد شد ( ما در ایران این پلاگین را تقریبا مجانی داریم ولی کاربران بسیار زیادی در سطح دنیا هستند که قوانین کپی رایت را رعایت کرده و برای دریافت پلاگین هزینه پرداخت می کنند ) ImanVFX ارائه دهنده مقالات فنی و تخصصی در زمینه جلوه های ویژه . اینجا هم همکاری Red Giant – Trapcode و ویدئو کوپایلت را شاهد هستیم . پشت پرده قرارداد هایی بین این گروه های کاری وجود دارد که با آموزش هائی که بر اساس یک پلاگین خاص ارائه می شود خب نیاز به آن پلاگین در بین کاربران افزایش و تقاضای کاربران برای خرید آن پلاگین نیز افزایش می باید و پشت پرده این گروههای کاری سود حاصل از فروش محصولات را با افرادی که آموزش ها را ارئه می کنند تقسیم می کنند . .
.
کلیپ های آماده برای جلوه های ویژه
این را اضافه کنم که این امکان نیز هست که با استفاده از پلاگین CC Particle که جز پلاگین های پیش فرض افترافکت هست این پروژه اجرا شود ولی خب ساختار و الگوریتم این آموزش نیز باید تغییر کند که در این جا اصلا مورد بحث من نیست . مواد اولیه ای که در این آموزش مورد استفاده است و در اختیار شخصی که با افترافکت کار می کند قرار میگیرد سه کلیپ کوتاه می باشد که در مجموعه Action Essentials 2 از محصولات ویدئو کوپایلت منتشر شده و برای استفاده در سینمای اکشن یک گنجینه به حساب می آید .سه کلیپ برای عکس العمل محیط در برابر شلیک به دیوار ، شلیک به زمین و شلیک به سطح آب در این آموزش مورد استفاده است و این کلیپ ها با کمترین هزینه بهترین بازدهی را خواهند داشت . مجموعه Action Essentials 2 نسخه 2K برای علاقمندان با کمترین قیمت و بالاترین کیفیت در فروشگاه اینترنتی ترسیم پرس ارائه شده است . شما در این آدرس امکان تهیه آن را خواهید داشت .
ایده ای که در این آموزش وجود دارد استفاده از کلیپ های آماده شلیک گلوله و ارتباط آن با پلاگین پارتیکل جهت ایجاد حالت داینامیک هست . در این آموزش از تکنیک های متفاوتی نظیر Motion Sketch برای تعیین مسیر شلیک گلوله ، اسکریپت نویسی جهت تعیین نوع شلیک گلوله و نوع عکس العمل محیط ، Slider Control جهت افزایش و کاهش میزان شلیک گلوله و Solid و ماسک گذاری برای تقسیم مناطق مختلف تصویر به محل دیوار ، زمین ، محل جمع شدن آب و همچنین استفاده از پلاگین پارتیکل جهت ایجاد حالت داینامیک استفاده شده است. در این آموزش اسکریپت نویسی در افترافکت نقش بسیار تعیین کننده ای دارد و اسکریپت هائی که در این آموزش استفاده می شوند جهت تعیین نوع عکس العمل محیط به شلیک گلوله هستند . این اسکریپت فوق العاده پیچیده و فوق العاده مبتکرانه هست و اگر به الگوریتم و ساختار برنامه نویسی افترافکت اطلاعاتی کامل نداشته باشید احتمالا نوشتن چنین اسکریپیتی محال خواهد بود . حال اینکه ویدئو کوپایلت چگونه به این اسکریپت ها دسترسی پیدا کرده و در هر آموزش مجموعه ای از این اسکریپت های حیاتی را ارائه می کند خود جای سوال هست ولی خب هیچ زمان این تیم اسرار کاری خود را بر ملا نخواهد کرد . ولی در کل همه چیز حکایت از ارتباط صمیمی ویدئو کوپایلت و Adobe دارد . با این نمونه اسکریپت من باز هم به نظر شخصی خودم که ویدئو کوپایلت و Adobe در پشت پرده با همدیگر همکاری نزدیکی دارند اعتقاد بیشتری پیدا کردم . با استفاده از یک Slider Control میزان شلیک گلوله تعیین می شود با ایجاد لایه های مختلف توسط Solid مکان دیوار ، زمین و محل جمع شدن آب تعیین می شود و این به دلیل آن است که با شلیک گلوله به هر کدام از نقاط عکس العمل طبیعی و مربوطه رخ دهد . در این آموزش با افکت Motion Sketch که برای ضبط حرکات موس در محیط نرم افزار افترافکت است آشنا خواهید شد . . دلیل استفاده از این افکت ترسیم مسیر شلیک گلوله است . حرکات موس توسط کاربر و کاملا دلخواه و آزادانه انجام می شود پس از ضبط حرکات موس این حرکات تبدیل به Null Object شده و به عنوان مسیر حرکت شلیک گلوله قابل استفاده می باشد .
.
. Matte Painting – مت پینتینگ
در ابتدا تصویر صحنه ای که قرار هست در آن شلیک گلوله شبیه سازی شود به یک کامپوزیشن در محیط افترافکت اضافه می شود . این تصویر یک تصویر 2d هست که حاصل یک Matte Painting می باشد . همانگونه که در تصویر زیر می بینید تصویر اولیه در محیط فتوشاپ دچار تغییرات زیادی شده و تبدیل به تصویر مورد استفاده ما شده است .
.
.
.
یک لایه به پارتیکل اختصاص داده شده و یک لایه هم به عنوان Null Object به کامپوزیشن اضافه می شود . مکان و پوزیشن پارتیکل به این نال آبجکت توسط Alt Click متصل می شود و این به دلیل آن هست که مسیر حرکت شلیک گلوله توسط نول آبجکت تعیین شود و هدایت نول آبجکت به نسبت راحت تر از مسیر دهی به پارتیکل می باشد . بعد از انجام مقدمات کار به تنظیمات پلاگین پارتیکل می پردازیم . برای ایجاد خط مستقیم در مسیر حرکت گلوله باید میزان Velocity و متعلقات آن به عدد صفر تغییر پیدا کند تا شاهد پاشیدگی در شلیک ها نباشیم و شلیک ها بصورت پراکنده صورت نگیرد و باتنظم Particle / Sec تعداد شلیک گلوله را در ثانیه مشخص می کنیم که این مورد کاملا سلیقه ای می باشد . اما این مورد در این آموزش بصورت داینامیک باید اجرا شود و خب نیاز به تنظیمات بیشتری هست .
.
.
وقت تنظیم کلیپ های مورد استفاده رسیده است . سه کلیپ که عکس لعمل محیط در برابر شلیک گلوله می باشد در اختیار ماست در زمان شلیک گلوله به دیوار انتظار پاشیده شدن پوسته های دیوار و ایجاد سوراخ در دیوار را داریم و در زمان شلیک گلوله به زمین انتظار پخش شدن سنگ ریزه ها و در زمان شلیک گلوله به آب انتظار پاشیدن قطرات آب را داریم که قبلا توسط ویدئو کوپایلت این کلیپ ها آماده شده است و در بخش دانلود همین آموزش ضمیمه شده است و شما به عنوان یک کامپوزیت کار در محیط افترافکت فقط باید آنها را در کامپوزیشن خود به درستی استفاده کنید و روش این استفاده را هم در همین آموزش بصورت تصویری می بینید . کلیپ های آماده را به محیط افترافکت وارد کرده و برای هر کدام نام مناسب انتخاب می کنیم.
.
.
پارتیکل درابتدا بصورت نمایش نقاط هست ، ما باید با تنظیمات مختلف در متن پارتیکل کاری کنیم که به جای نمایش نقاط ، پلاگین پارتیکل کلیپ های ما را به نمایش بگذارد برای این منظور از بخش Particle Type و و با استفاده از Sprite و همچنین بخش انتخاب Layer می توانیم کلیپ های مورد استفاده را بصورت تک تک به عنوان Texture به پلاگین اضافه کنیم . و چون می خواهیم هر کلیپ یک بار اجرا شود Time Sampling را بر روی Start At Birt Play Once را انتخاب می کنیم .از تنظیمات دیگر و قابل اجرا افزایش Size هر پارتیکل هست که به افزایش سایز کلیپ های شلیک گلوله منجر می شود و این مورد بر اساس صحنه شما کاملا سلیقه ای خواهد بود . پلاگین پارتیکل آپشن های بینظیری برای حالات مختلف ارائه می کند و می توانیم در پروژه خود که مربوط به شلیک گلوله هست میزان شفافیت در شلیک های متفاوت و همچنین میزان چرخش گلوله ها و … را تعیین کنیم همانطور که عنوان شد میزان و تعداد شلیک گلوله توسط Particle / Sec و بصورت دستی قابل افزایش و کاهش هست ولی چون تمایل داریم همه مراحل بصورت داینامیک ایجاد شود از یک اسلایدر کنترل Slider Control که به Null Object موجود در کامپوزیشن می دهیم استفاده کرده و این میزان بصورت راحت تر و داینامیک قابل تنظیم خواهد شد .
.
.
چالشی که اکنون با آن مواجه هستیم این هست که چگونه شلیک ها داینامیک شود و چگونه پارتیکل تنظیم شود که در زمان شلیک گلوله به سطوح مختلف عکس العمل طبیعی هر سطح را نشان دهد . ایده مطرح شده این گونه است : اگر به یاد داشته باشید توضیح دادم که مسیر شلیک گلوله توسط Null Object تعیین خواهد شد و این مسیر شلیک نیز توسط Motion Sketch و با ضبط حرکت موس خواهد بود . خب مسئله تا اندازه ای حل شده است . اگر بتوان تصویر را به مناطق مختلف تقسیم کرد و اگر بتوان طوری عمل کرد که در زمانیکه نشانگر موس روی هر کدام از مناطق می رود عکس العمل خاصی صورت بگیرد مسئله به طور کامل حل می شود . به این منظور با استفاده از Solid های مختلف و اعمال ماسک به تصویر توسط ابزار Pen مناطق تصویر را به بخش های متفاوت تقسیم می کنیم . دیوار و زمین و محوطه پر شده از آب بصورت کاملا جداگانه تحت پوشش Solid قرار میگیرد . و هر Solid برای استفاده های بعدی درون یک پری کامپوز وارد می شود .
.
.
اکنون زمان آن رسیده که کمی هم با محیط خشک اسکریپت دست و پنجه نرم کنیم !!!
.
در بخش Particle / Sec کمی تغییرات ایجاد می کنیم و با Alt Click بر روی این گزینه امکان نوشتن اسکریپت فراهم می شود . کل اسکریپت بر مبنای یک متغیر به نام Alpha و نسب دادن آن به یکی از سه کلیپ عکس العمل طبیعت پایه گذاری شده است . در ابتدا کلیپ عکس العمل زمین به شلیک گلوله تنظیم می شود . تابع مورد استفاده در این آموزش sampleimage می باشد بخش Particle / Sec را به کلیپ زمین توسط Alt Click متصل کرده و سپس برای اجرای قوانین ، در متن اسکریپت پارتیکل را به Position یا پوزیشن Null Object جهت تعیین مسیر حرکت و سپس به اسلایدر کنترل Slider Control موجود در Null Object جهت تعیین میزان شلیک گلوله متصل می شود سپس یک الگوریتم که در برنامه نویسی زبان های مختلف نیز با آن برخورد کرده اید ایجاد می شود اگر Alpha کمتر از یک باشد کلیپ اجرا می شود و اگر Alpha بزرگتر از یک باشد کلیپ اجرا نخواهد شد . حال سوال اینجاست که چه زمانی Alpha عدد 1 یا بزرگتر خواهد بود ؟ درست حدس زدید زمانیکه مکان شلیک گلوله که توسط Motion Sketch تعیین می شود بر روی یکی از مناطق سه گانه ما باشد آن منطقه به یک تبدیل شده و پارتیکل در آن منطقه اجرا می شود . و سایر مناطق حکم صفر را خواهند داشت . با Duplicate کردن لایه های پارتیکل و نسبت دادن آن به کلیپ های دیگر مانند کلیپ زمین و کلیپ محوطه پر شده از آب این امکان بوجود می آید که سایر کلیپ ها هم در مواقع مورد نظر اجرا شوند . در ادامه یک تصحیح رنگ و این آموزش هم به پایان خواهد رسید . .
.
لینک دانلود آموزش جدید ویدئو کوپایلت برای افترافکت
76 مگا بایت
فرمت FLV
لینک پروژه آموزش Dynamic Machine Gun
فایل پروژه Dynamic Machine Gun
لینک نمونه صحنه ساخته شده با این آموزش
12 دیدگاه
miladzizi
اه ویدیو میساختین دیگه با نوشته بدرد نمیخوره
Ashkantino
سلام آقا ایمان.
من یک مشکلی دارم .لان این آموزش و که دیدم به ذهنم خورد ازت یک سئوالی بکنم ببینم میتونی کمک کنی یا نه.
توی یک فیلک کوتاه که داشتیم میساختیم چند تا از پلان هامون که قرار بود ثابت باشه. به صورت اشتباهی روی دست گرفتن و دارای تکون شده..
حالا من خواستم این تکون ها رو تا حد ممکن بگیرم. با موکا و نیو بلو و چندتا دیگه از نرم افزار ها هم کار کردم نشد..
اگه نتونم این تکون هارو بگیرم باید بریم دوباره از اول فیلمبرداری کنیم که خیلی خیلی هزینه داره ..
میگم اگه بتونی نرم افزاری راهکاری چیزی معرفی کنی.. اصلا یک عمر غلامتم… 🙂
دستت درد نکنه.
مرتضی کریمر
ایول به کارتون عالی بود پیروزگام باشین
الان دارم trapcode رو دان میکنم!!
سینا
سلام ایمان جان ممنون به خاطر این همه!!!!!
میخواستم از اکشن های سینمایی استفاده کنم اما نمیدونم از کجا میتونم پیدا کنم فری باشه چون من از خارج کشور مزاحمت شدم
مثل صحنه های برخورد گلوله به شیشه انفجار دود مه و از این قبیل چیز ها ممنون میشم اگه کمکم کنید
ایمان . ب
سلام
در مورد مجانی اطلاعی ندارم
ما بانک بزرگی از کلیپ های آماده توی این زمینه داریم
در صورت نیاز اطلاع بدین تا جزئیات رو هم اعلام کنم
سلوط
مطالب خوبی داری دستت درد نکنه
علی قیم
سلام ایمان میشه پروژه های CINEMA 4D Studio را در سایت قرار بدی ممنون میشم
مهدی
تشکر فراوان اقا ایمان تازه این سایت رو پیدا کردم.
gh68
چی ترجمه باشه یا نباشه رو دست نداریimanvfx
saeidp
سلام
خیلی خوب بود
موفق باشی ایمان جان
Iverson
سپاس ایمان گرامی
ترجمه زیبایی بود
ایمان . ب
سلام
ترجمه نیست . اصلا ترجمه نیست
حاصل تجربه شخصی خود من در زمینه کار با این آموزش هست
من شخصا آموزش های ارائه شده توسط سایت های مختلف را چندین بار تست ،
و چندین بار اجرا می کنم تا به صورت کامل به جزئیات ریز هر آموزش دست پیدا کنم
موفق و پیروز باشید