کار با Z-Depth در کامپوزیت و جلوه های ویژه مطلب بسیارمهمی هست که اخیرا ویدئو کوپایلت در یک مطلب و یک ویدئو زیبا به آن اشاره کرده است و در ادامه آنرا خواهیم داشت ..
کار با Z-Depth در کامپوزیت و جلوه های ویژه
امروزه بدون بخش 3d و بدون برنامه های سه بعدی مبحث جلوه های ویژه تقریبا بی معنی است . بزرگترین پروژه های سینمایی دنیا در هالیوود بر اساس تولیدات نرم افزارهای سه بعدی هستند . فیلم هایی نظیر ترانسفورمر و … از این دست هستند که دنیا را تکان داده اند و بخش اعظم آنها نیز 3d است . برای انطباق فایلهای 3d با فیلم های واقعی ابزارها و امکانات زیادی بوجود آماده که بخش هایی نظیر Render Element و Render pass در خروجی برنامه های سه بعدی دقیقا به همین منظور ایجاد شده است .
Render pass ها شامل لایه های زیادی برای انتقال جزئیات شفافیت ، جزئیات نور ، جزئیات سایه ، جزئیات هایلایت ها و جزئیات بسیار زیاد دیگری هستند که با انطباق آنها در کامپوزیت نهائی صحنه های واقع گرایانه ایجاد می شود . یکی از این Render Element ها و Render Pass ها که در اینجا مورد بحث هست Z-depth می باشد که در زمان خروجی گفتن از برنامه های سه بعدی نظیر تری دی مکس با فعال کردن آن ایجاد می شود و در بخش Render Element واقع است .
ولی خب کار Z-Depth چیست ؟ بدون این قابلیت در یک انیمیشن سه بعدی که قرار هست با فوتیج و در یک کلیپ کامپوزیت شود امکان اضافه کردن موارد دلخواه به هر جای این انیمیشن و این صحنه را دارید ،اما امکان اضافه کردن انواع متریالها در عمق و در پشت اشیا موجود در بخش سه بعدی صحنه کمی سخت و یا شاید طاقت فرسا باشد .ImanVFX ارائه دهنده مقالات فنی و تخصصی در زمینه جلوه های ویژه . با وجود لایه Z-Depth این امکان را خواهید داشت که در عمق مواد و عناصر سه بعدی حرکت کرده و در عمق و در محور Z ، مواد مورد نظر خود را جایگذاری کنید .
.
فایل اولیه سه بعدی – 3d که جهت کامپوزیت با صحه اصلی در یک برنامه سه بعدی ( تری دی مکس – مایا – سینما فور دی و … ) ایجاد شده است .
.
.
لایه ای که تحت نام Z-depth در زمان ایجاد خروجی بهمراه فایل اصلی رندر گرفته می شود و اطلاعات محور Z در آن به حالت خاص قرار دارد .
.
در کامپوزیت نهائی مثلا در محیط نرم افزاری مانند افترافکت بااستفاده از اطلاعات لایه Z-Depth و مختصات محور Z امکان اضافه کردن دود ، گردو خاک و … در عمق فایل سه بعدی و در راستای محور Z هست و دراین صحنه این المان ها یعنی دود ، گردو خاک و … به جلوی صحنه اضافه شده است
.
.
دراین مرحله برای ایجاد حالات واقع گرایانه بخشی از دود ، گردو خاک و … باز هم با استفاده از مختصات و اطلاعات لایه Z-Depth به پشت آبجکت ها و عناصر منتقل می شود .
.
.
دراین مرحله هم کلیپ اصلی را می بینید
.
.
در این مرحله هم نتیجه ترکیب و کامپوزیت فایل اصلی با فایلهای 3d را مشاهده می کنید
.
.
در زیر ویدئو همین مراحل یعنی کار با Z-Depth در کامپوزیت و جلوه های ویژه را مشاهده خواهید کرد .
.
.
راهنمای دیدن ویدئو و دانلود آن از Vimeo
این ویدئو در بالای این مطلب و در پخش کننده Vimeo است . می توانید آنرا آنلاین ببینید ، سایز نمایش را بزرگ کنید یا آنرا را دانلود کنید و با فعال کردن گزینه HD کیفیت بهتری داشته باشید . برای دانلود این ویدئو برنامه IDM که برنامه مدیریت دانلود هست را نصب کنید . سپس افزونه فعال کردن IDM در فایرفاکس که حجم پائینی دارد را از این لینک دانلود کنید و آن را Open و اجرا کنید . بعد از این کار در زمانی که شما ویدئو های Vimeo را Play کنید یک گزینه در کنار پنجره Vimeo نمایش داده می شود که با فشردن آن امکان دانلود برای شما فراهم می شود .
7 دیدگاه
فرزاد
افرین به معلومات گرافیکیت خیلی استفاده کردم
ایمان . ب
سلام
شما لطف دارین
علی محمدی
مرسی ایمان جان
فرشاد
سلام
مرسی بسیار عالی
ایمان این آموزش صد در صد نیاز به پلاگینه RayFire داره . درسته ؟؟
ایمان . ب
100 % نه … چون با روش های مختلفی
قابل پیاده سازی هست
مثل اسکریپت های ساده برای تخریب
یا با بخش پارتیکل تری دی مکس و ….
معین
مرسی عالی بود من منتظر ایمیل شما هستم . سوالم رو تو قسمت تماس با ما قرار دادم . مرسی
ایمان . ب
سلام
فرمت ایمیل شما اشتباه هست
پاسخ شما در بخش تماس با ما داده شد