ویژگی WORLD POSITION MATTE را در پلاگین المنت تری دی در محیط افترافکت بررسی می کنیم . پلاگین المنت تری دی – Element 3d از ویدئوکوپایلت در لایه های زیرین خود دریائی از امکانات و قابلیت های پنهان و نهفته دارد که در جلوه های بصری ( به زبان عمومی : جلوه های ویژه ) میتواند بسیار کاربردی باشد .
پاسخ به درخواست شما عزیزان
به درخواست دوستان و همراهان عزیز پکیج های مرتبط رو معرفی میکنم و بعد وارد بحث اصلی خواهیم شد .
تلگرام
کانال پیام رسان داخلی
کاربرد WORLD POSITION MATTE
بطور مثال فرض کنید یک اتومبیل که حاصل از پلاگین Element 3d است با دود و گردو غباری که حاصل از پلاگین Particular است باید در یک صحنه ترکیب – کامپوزیت شوند .می دانیم که Element 3d و Particular دو سیستم مجزا و دارای دو فضای 3d کاملا متفاوت هستند پس قطعا اشکال ایجاد خواهد شد . این نقطه تولد World Position Matte است . مطالب فنی و تکنیکال را در ایمان وی اف ایکس خواهید دید . اندروکرایمر از تیم ویدئوکوپایلت برای رفع این مشکل ویژگی World Position Matte را ابداع کرده است . بر طبق گفته اندروکرایمر World Position Matte شبیه آن Z-Depth که از برنامه های سه بعدی خروجی گرفته می شود نیست ، بلکه از آن نیز بهتر عمل میکند ! با مثال های تصویری مشکل را بررسی میکنیم . ویژگی World Position Matte برای اولین بار در آپدیت پلاگین المنت تری دی در نسخه V1.666 ارائه شد .
.
در تصویر زیر برای شبیه سازی دودی که از ماشین خارج میشود ، از ترکیب ساده پلاگین های Element 3d و Particular استفاده شده . که دو فضای مستقل و جداگانه دارند و قطعا این ترکیب طبیعی نیست و دارای اشکال هست و دیدن این صحنه برای بیننده نیز خنده دار خواهد بود . برای رسیدن به حالت واقع گرایانه چه باید کرد ؟
در تصویر زیر لایه World Position Matte حاصل از پلاگین Element 3d V1.6 نمایش داده شده است. لایه World Position Matte برخلاف Z-Depth های سنتی که از نرم افزار های سه بعدی خروجی گرفته میشوند ، امکان تغییر موقعیت و جابجائی در کلیه ابعاد آبجکت سه بعدی را هم دراراست .
تصویر زیر نیز حاصل ترکیب لایه World Position Matte با لایه های پلاگین های Element 3d و Particular است که به واقعیت نزدیکتر هست ولی همچنان میتواند بهتر از این هم باشد .
ویژگی World Position Matte واقعا چیست ؟
وقتی که یک خروجی Z-Depth از نرم افزار های سه بعدی نظیر تری دی مکس / مایا / سینما فوردی / بلندر و … بگیرید ، دیگر امکان حرکت با دوربین در اطراف و زوایای مختلف آن Z-Depth را نخواهید داشت . دلیل هم ساده هست چون Z-Depth بصورت یک فایل ویدئویی یا سکانس تصویری رندر شده و یک محیط 3D نیست . اما پلاگین Element 3d درون افترافکت اجرا می شود و قابلیت تعامل با دوربین افترافکت را داراست پس اینجا فقط و فقط هوش و ذکاوت هست که می تواند خلاقیت ایجاد کند . . به بیان دیگر World Position Pass یک Z-Depth کاملا 3D و یا یک Matte 3D در محیط افترافکت هست که قابلیت مانور بالائی را در ترکیب انواع و اقسام عناصر می د هد . ImanVFX ارائه دهنده مقالات فنی و تخصصی در زمینه جلوه های ویژه . درر واقع Z-Depth سنتی پلاگین Element 3d ارتقا پیدا کرده و امکان حرکت و چرخش را در آبجکت سه بعدی می دهد . امکان کنترل Feather , Position , Rotation یا به فارسی چرخش ، موقعیت و محوشدگی در این Matte 3D جدید Element 3d وجود دارد که در آپدیت پلاگین یعنی V1.66 ارائه شد و در نسخه های بعدی هم وجود دارد .