آموزش افترافکت 132 ویدئو کوپایلت Alien Surface . در آموزش 132 ویدئو کوپایلت برای افترافکت ، Sam Loya با استفاده از یک Set Extension و یک مت پینتینگ در سطح یک سرزمین بیگانه قرار میگیرد .
آموزش افترافکت 132 ویدئو کوپایلت Alien Surface
مدتی پیش ویدئو کوپایلت جهت تولید یک آموزش متفاوت در سایت خود تصاویری منتشر و یک چالش را در مت پینتیگ برای کاربران خود ارائه داد . ویدئوکوپایلت جهت افزودن عناصر خاص به تصاویر و ایجاد مت پینتیگ با تم و نماهای ماورائی شبیه فیلم پرومتئوس از کاربران خود درخواست همکاری کرد . حاصل کار نیز تصویری است که در زیر مشاهده می کنید که اثر یکی از کاربران ویدئو کوپایلت است و دراین آموزش استفاده خواهد شد .
.
طور خلاصه کل مراحل این آموزش را در سه تصویر زیر می بینید که پس از اضافه شدن تصویر حاصل از مت پینتیگ به بکراند کلیپ زیرین و انجام یک سری تغییرات در نرم افزار افترافکت یک محیط زیبا از یک سرزمین بیگانه شبیه سازی می شود . .
.
.
.
عزیزانی که به تازگی با افترافکت آشنا شده اند در مورد کمرا ترکینگ سوالات بسیار زیادی دارند . بصورت خیلی مختصر و خلاصه کمرا ترکینگ راه حلی است که بااستفاده ازآن مختصات نقاط مختلف یک کلیپ و اطلاعات حرکتی دوربین بدست می آید و با استفاده از این اطلاعات و این مختصات می توان انواع آبجکت ها و عناصر را به یک کلیپ فیلمبرداری شده اضافه و آنها را در یک محیط سه بعدی جاسازی کرد . ImanVFX ارائه دهنده مقالات فنی و تخصصی در زمینه جلوه های ویژه . برای اولین قدم دراین پروژه به دست آوردن اطلاعات حرکتی نقاط مختلف و ترکینگ کار هست .مختصات نقاط و اطلاعات حرکات دوربین جهت هماهنگ شدن کلیه عناصری که در تغییرات آتی به صحنه اضافه می شوند نیاز هست . به طور مثال اگر قرار هست در پس زمینه یک کاراکتر یک کوه اضافه کنید ، تا زمانیکه این کوه با حرکات دوربین شما هماهنگ نشود نمی توانید نتیجه ای باور پذیر برای بینندگان خود داشته باشید .
Tracking دوربین و بدست آوردن مختصات نقاط و در اختیار داشتن حرکات دوربین در درون محیط افترافکت در حال حاضر به 2 روش امکان پذیر هست . در نسخه Cs6 افترافکت با توجه به افزوده شدن قابلیت جدید 3d Camera Tracker این کار بسیار ساده تر از گذشته شده و در درون خود افترافکت بدون نیاز به پلاگین و ابزار جانبی امکان پذیر است . همچنین امکان استفاده از پلاگین قدرتمند The Foundry برای ترکینگ نیز وجود دارد که ابزاری فوق العاده قدرتمند هست . البته نرم افزار های جانبی زیادی مانند Boujou , Match Mover , PF Track برای این کار در دسترس هستند که خارج از بحث ماست . ناگفته نماند در بحث مقایسه ، باید پذیرفت که پلاگین ترکینگ The Foundry قابلیت های جانبی و پیشرفته زیادی را نسبت به 3d Camera Tracker پیش فرض افترافکت داراست .
.
کلیپ اولیه بسیار ساده است با هر دوربینی شما می توانید چنین کلیپی داشته باشید . این کلیپ در محیطی فیلمبرداری شده است که شاید شبیه آن در اطراف محل زندگی شما هم باشد . حتی می توانید با استفاده از کروماکی و یک پرده سبز و یا آبی از کاراکتر خود فیلم گرفته و پس از حذف پس زمینه یک محیط متفاوت را برای کاراکتر خود ایجاد کنید . افترافکت قابلیتهای زیادی را برای ایجاد تغییرات و مت پینتینگ در اختیار شما قرار می دهد . در این پروژه برای شروع تغییرات با استفاده از قابلیت داخلی افترافکت یعنی 3d Camera Tracker ترکینگ کلیپ انجام می شود . حاصل ترکینگ بدست آمدن نقاط و زاویه های مختلف است که باید از مختصات حرکتی آنها بهترین استفاده را کرد . احتمال دارد نقاط بدست آمده از ترکینگ خارج از محدوده تصویر شما باشند . در صورت ایجاد مشکل ، باید نقاط بدست آمده را نرمال سازی کرد و آنها را وارد محوطه کاری افترافکت کرد تا بتوان نتایج ایده آلی گرفت .
.
.
پس از بدست آمدن نقاط و نرمال سازی آنها نیاز هست که عناصر مختلفی جهت ایجاد تغییرات در کلیپ اولیه به صحنه اضافه شوند . این کار کامپوزیت و مت پینتینگ نام دارد . تصویر حاصل از مت پینتیگ که در ابتدای مطلب در مورد آن صحبت شد ، به تایم لاین افترافکت اضافه شده و پس از تبدیل شدن به حالت 3d و ایجاد یک Track Matte در مختصات دورترین Null Object بدست آمده از کار ترکینگ قرار میگیرد .
.
.
مشکل بوجود آمده این است که بخش هایی از تصویر ، سر کاراکتر را پوشش داده است . جهت قرار گرفتن سر کاراکتر در جلوی تصویر ، نیاز هست که در یک لایه جداگانه ، محدوده سر کاراکتر با عمل ماسک گذاری مشخص شده و نقاط و منحنی های حاصل از ماسک گذاری با حرکات سر کاراکتر در طول کلیپ حرکت کنند . این کار رتوسکوپی نامیده می شود . روتوسکوپی عمل ماسک گذاری فریم به فریم یک کلیپ و جدا سازی اجزای مختلف یک کلیپ با استفاده از ماسک در طول کلیپ و کاری بسیار وقت گیر ، زمان بر و طاقت فرسا است . در نسخه های جدید افترافکت قابلیتی به نام Roto Brush معرفی شد که با کمک کردن به کاربر در فرآیند ماسک گذاری با استفاده از تشخیص محدوده های رنگی ، باعث می شود عمل روتوسکوپی با سرعت بیشتری انجام شود
.
.
.
.
.
اکنون نیاز هست که ترکیب بندی رنگ ها تغییر کند . تصحیح رنگ و کالرکارکشن با استفاده از یک Tint و یک Curve بدون نیاز به پلاگین درمحیط افترافکت انجام می شود و ترکیب رنگی هر دوتصویر متعادل میکردد . مرحله انتهایی این پروژه نمایش قابلیت های پلاگین Element 3d است . این پلاگین آبجکت های آماده سه بعدی زیادی را بصورت پیش فرض داراست . در مورد پلاگین Element 3d و استفاده از متریال Matte Shadow پیش تر صحبت شد . جهت کسب اطلاعات بیشتر از شما دعوت میکنم با کانال پلاگین Element 3d همراه باشید . در ادامه مراحل کار ترکیب فایل های سه بعدی حاصل از پلاگین Element 3d را مشاهده خواهید کرد . افزودن تعدادی صخره و سنگ ریزه به صحنه باعث طبیعی تر شدن آن خواهد شد . سنگ ریزه های متفاوت در محیط داخلی پلاگین انتخاب می شوند . در بخش کنترل های پلاگین المنت تری دی جهت تکثیر سنگ ریزه ها در یک محیط با سطح صاف از حالت Plane استفاده می شود . و با استفاده از بخش Scale محدوده تکثیر سنگ ریزه ها بیشتر و با استفاده از قابلیت Size در بخش Look اندازه سنگ ریزه ها تغییر میکند . کنترل های متنوعی جهت تغییر در سایز ، چرخش و چیدمان و ایجاد تغییرات در آبجکت ها در پلاگین المنت تعبیه شده است .
.
.
در پلاگین Element 3d خصوصیتی به نام Matte Shadow وجود دارد این قابلیت به گونه ای است که اگر یک آبجکت آن را دریافت کند ، دیده نخواهد شد ولی خصوصیات خاصی را ارائه خواهد کرد . یکی از این خصوصیات این است که در عین دیده نشدن سایه های سایر آبجکت را می تواند نمایش دهد و مزیت دیگر ایجاد برش و ناپدید کردن آبجکت های متفاوت است. برای اینکه به نظر برسد سنگ ها واقعا بر روی سطح زمین هستند کارهای خلاقانه زیادی میتوان انجام داد . دراین آموزش یکی دیگر از آبجکت های پیش فرض سه بعدی پلاگین که یک ورق صاف و یک Plane است به صحنه اضافه شده و در گروه دوم آبجکت ها قرار میگیرد . با این ورق می توان یک برش در سطح مقطع سنگ ها بوجود آورد و بخش هایی از سنگ ها را ناپدید کرد . بااین برش می توان این حس را ایجاد کرد که سنگ ها هم جزئی از زمین هستند و یا اینکه به خوبی روی سطح زمین قرار گرفته اند . با فعال کردن قابلیت Ambient Occlusion سایه سنگ هایی که بر روی سطح Plane وجود دارند نمایش داده می شود . میزان سایه و شعاع سایه ها نیز با توجه به کنترل ها موجود قابل تنظیم هست . شما را به دیدن این آموزش جالب دعوت می کنم. .
دریافت با لینک مستقیم فرمت HD حجم 220 مگا بایت
9 دیدگاه
مارال
بله. من تخصص ام ارتباط تصویریه و نقد و تجزیه تحلیل کارهای هنری ام هم شکر خدا خوبه. برای یکی از کارهاتون همون که موتور رو آتیش میزنه و دوستان نظر داده بودن کار ضعیفه میخواستم چند از دلیل های خیلی ساده و دم دستی و چند دلیل کمی پیچیده تر رو براتون بنویسم که باید عضو میبودم. من عضوم. ولی: 1- اسم کاربری و پسووردم یادم نیست که حوصله بازنشانی اش رو ندارم چون باز یادم میره. 2- میدونم خیلی ها این وضعیت رو دارند. 3- خیلی ها هم وقتی این صحنه رو میبینند(لطفا عضو شوید) با دعاو … سایت رو میبندند. شما میتونید با تعداد باز دید و +1 رتبه سایتتون رو در گوگل ببرید بالا نه این که……………
ایمان . ب
سلام
توی این سایت به عضو شدن نیاز نیست
اما مطالبی اختصاصی هم برای افرادی که کامنت میزارن خواهیم داشت
تا تفاوتی بین افرادی که کامنت نمیزارن و افرادی که محبت دارن ، باشه
مرسی
فرزاد
سلام مجدد, خب ازتون میخوام اول بگین که آیا چیزی که من تو سایت ها پیدا کردم تحت عنوان روتوسکوپی همان کارتونی کردن فیلم هست یا عنوان دیگری دارد؟
و اینکه اگه درست هست اگر امکان دارد آموزشهای جامع تری در این زمینه بگذارید چون به طور مثال میگن موقع فیلمبرداری باید شرایط رنگی لباسها طور خاصی باشد تا در کارتونیت کردن در نرم افزار کیفیت خوبی داشته باشیم. باز هم سپاس فراوان از زحماتتون مستر ایمان عزیز.
ایمان . ب
رتوسکوپی یک بحث جداگانه و با کارتونی کردن کاملا متفاوت هست
در مورد هر دو توی سایت سرچ کنید مطالب زیادی وجود داره
فرزاد
با سلام و خسته نباشید خدمت ایمان عزیز.
سایتت فوق العاده هست هرچی بگم کم گفتم و یک کمک میخواستم.
راستش من برای تبدیل فیلم به کارتون البته به صورت خیلی حرفه ای چون رشتم کارگردانی هست مشکل خوردم, عنوانی که پلاگین های کارتونیت و چند تا دیگه از کمپانی ردگایت بود گرفتم و اعمال کردم روتوسکوپی کردن بود ولی خب میدونم فقط یک پلاگین نمیتونه به تنهایی اثر خوبی رو خلق کنه دنبال آموزشش تو سایت شما بودم ولی اینجا تحت عنوان روتوسکوپی آموزش های دیگه ای دیدم خواستم کمکم کنی. ممنون.
ایمان . ب
چه کمکی از دست من بر میاد ؟
رضا
سلام به نظر شما قدرت After Effects در ساخت جلوه های ویژه بالاتر است یا Nuke ؟
ایمان . ب
اصلا نیازی به گفتن نیست
توی کامپوزیت و جلوه های ویژه صد در صد نیوک قوی تر هست
فرشاد
سلام
در عین سادگی ، آموزش جذابی بود
ممنون