برای ترکیب / کامپوزیت واقع گرایانه فایلهای 3d با فوتیج های حقیقی ، در حال حاضر ابزارها و امکانات زیادی نظیر Render pass هست که در زمان خروجی گرفتن از نرم افزار های 3D سه بعدی تولید می شود و در پروسه کامپوزیت / ترکیب نقش کلیدی دارد .
افترافکت ، کامپوزیت Z-Depth
شاید در ذهن شما سوال بوجود آمده باشد که کامپوزیت چیست ؟ Render Pass چیست ؟ Z-Depth چیست ؟ امروزه بدون بخش 3D و بدون نرم افزار های 3D مبحث جلوه های بصری بیهوده است . بزرگترین پروژه های سینمایی دنیا در هالیوود بر اساس نرم افزارهای 3D سه بعدی تولید میشوند . فیلم هایی نظیر 2012 ، ترانسفورمر و … از این دست هستند که دنیا را تکان داده اند و بخش اعظم آنها نیز 3D است . تخریب های دنیا در فیلم 2012 توسط پلاگین RayFire – FumeFX – Thinking Particles و در بستر نرم افزار تری دی مکس – 3Ds Max شکل گرفته اند که جناب آلن مک کی ( جوان استرالیائی و اسطوره من ) در خلق آنها سهم بسیار بزرگی داشته است . برای انطباق فایلهای 3D با فیلم های واقعی ابزارها و امکانات زیادی بوجود آمده که بخش هایی نظیر Render Element و Render pass در خروجی برنامه های سه بعدی دقیقا به همین منظور توسعه پیدا کرده است .
فایل های Render pass با فایل خام 3D ترکیب می شوند و امکان کنترل بر بخش های مختلف فایل 3D را میسر می کنند . فایل های Render pass شامل لایه های زیادی برای انتقال جزئیات شفافیت ، جزئیات نور ، جزئیات سایه ، جزئیات هایلایت ها و جزئیات بسیار زیاد دیگری هستند که با ترکیب آنها با فایل 3D اصلی و انطباق آنها با فوتیج های حقیق در ترکیب بندی و کامپوزیت نهائی صحنه های واقع گرایانه ایجاد می شود . یکی از این Render Element ها و Render Pass ها که در اینجا مورد بحث هست Z-depth می باشد که در زمان خروجی گرفتن از برنامه های سه بعدی نظیر تری دی مکس با فعال کردن آن ایجاد می شود و در بخش Render Elementt واقع است .
در این بخش ما بر روی یکی از Render pass ها به نام Z-Depth مانور می دهیم . ولی خب کار Z-Depth چیست ؟ اضافه کردن انواع متریالها در عمق و در پشت عناصر 3D کمی سخت و یا شاید طاقت فرسا باشد اما با خلق قابلیت Z-Depth در یک انیمیشن 3D / سه بعدی که قرار هست با فوتیج حقیقی ، ترکیب و کامپوزیت شود امکان اضافه کردن موارد دلخواه به هر جای انیمیشن و صحنه را دارید ، ImanVFX ارائه دهنده مقالات فنی و تخصصی در زمینه جلوه های ویژه . با وجود لایه Z-Depth این امکان را خواهید داشت که در عمق مواد و عناصر سه بعدی حرکت کرده و در عمق و در محور Z ، مواد مورد نظر خود را جایگذاری کنید .
تلگرام
کانال افترافکت
کانال جلوه های بصری / سی جی
کانال فروشگاه محصولات آموزشی گرافیکی
مثال کامپوزیت با Z-Depth
1- فایل اولیه سه بعدی – 3D که جهت کامپوزیت با صحه اصلی در یک برنامه سه بعدی ( تری دی مکس – مایا – سینما فور دی و … ) ایجاد شده است را در تصویر زیر می بینید .
2- در تصویر زیر لایه ای که تحت نام Z-depth در زمان ایجاد خروجی بهمراه فایل اصلی رندر گرفته می شود و اطلاعات محور Z در آن به حالت خاص قرار دارد .
3- درتصویر زیر در کامپوزیت نهائی مثلا در محیط نرم افزاری مانند افترافکت بااستفاده از اطلاعات لایه Z-Depth و مختصات محور Z امکان اضافه کردن دود ، گردو خاک و … در عمق فایل سه بعدی و در راستای محور Z هست و دراین صحنه این المان ها یعنی دود ، گردو خاک و … به جلوی صحنه اضافه شده است.
4- درتصویر زیر می بینید که لایه گردوغبار در بخش بیشتری از لایه سه بعدی منتشر شده که این امر توسط قابلیت لایه Z-Depth امکان پذیر هست .
5- در تصویر زیر هم فوتیج حقیقی و خام را می بینید که کاراکتر نقش بازی کرده است !!
6- در تصویر زیر و در این مرحله هم نتیجه ترکیب و کامپوزیت فایل اصلی با فایلهای 3d را مشاهده می کنید
7- در تصویر زیر و در این مرحله هم نتیجه ترکیب گردوغبار توسط Z-Depth و کامپوزیت فایل اصلی با فایلهای 3d را مشاهده می کنید